Premiär av Rådanäs Capino – Californian Pinot Noir Ale!

rådanäs_californian_capino_pinot_noir_ale-400x0

För drygt 8 månader sedan kom idén om att göra en dryck som har öl som sin moder och vin som sin fader. Här är resultatet. Finns på en bar eller restaurang nära dig nu eller inom kort. Njut!

I ett samarbete mellan Rådanäs Bryggeri och Fine Wines Sweden har denna något udda fågel skapats. Målsättningen har varit att föra vindrickare och öldrickare närmare varandra och lite trotsigt försöka rucka på mer eller mindre etablerade fördomar gällande respektive dryck och deras konnässörer.

I detta öl har vi under bryggprocessen tillfört druvmust, just för att ge det en aning vinös karaktär. Trots att musten inte ens utgör en femtondel av volymen kommer den väl till tals tack vare en återhållsam maltprofil. Musten vi har använt kommer från druvan Pinot Noir. I detta fall av kalifornisk härkomst. Då denna druva bidrar med bärlika aromer har vi för att möta upp detta valt att använda humlesorten Mosaic. Vi har använt humlen på ett sätt som lägger krutet på smak och arom, medan beskan hamnar mer i skymundan. Jäsning har skett med en neutral ale-jäst för att låta inslagen från druva och humle få framträda och helt komma till sin rätt.

Vi hoppas att Ni uppskattar denna dryck och kan hitta ett tillfälle eller sammanhang där den passar Er extra väl!

Försäljningsställen just nu: Hagabion, Tullen x 5, Tapasbaren, Restaurang Gabriel, Olssons Vin, The More i Malmö, Haket, BBB, Brasserie Lipp, Gothia Towers, The Winery Hotel i Sthlm, Pigalle.