Om oss

På Rådanäs Bryggeri utgår vi från gamla bryggtraditioner och sätter samtidigt en modern prägel på vårt hantverksöl. Från vårt sortiment kan du bland annat smaka en klassisk steam beer i vår California Common, vår Alter Ego ger en hum om hur tyskarna bryggde Alt bier innan de kom på hur de skulle tillverka lageröl och Rådanäs India Pale Ale är som sig bör – stark, humlegöttig och med en redigt god beska. Vi brygger helt enkelt alla tiders öl!

Vi vill erbjuda välsmakande öl av bra kvalitet som passar både som sällskapsdryck och till en vällagad middag. Med vårt öl vill vi nå redan frälsta ölentusiaster men även bidra till att öka intresset för öl hos en bredare grupp. Oavsett om du gillar kraftiga smaker med mycket humle och beska eller vill ha en lätt citrusfrisk öl kommer du garanterat att hitta något du gillar i vårt sortiment.

Rådanäs Bryggeri har funnits i den västra änden av Landvettersjön i Mölnlycke strax utanför Göteborg sedan december 2012. Det började väldigt småskaligt med endast en bryggare, men bryggeriet har växt och består idag av cirka 10 anställda. Bakom kokkärlen står vår bryggare Karin som har studerat bryggeriteknisk utbildning vid Västerbergslagens utbildningscentrum och som ansvarar för att utveckla vårt sortiment. Vi föredrar att brygga öl med känsla och kärlek framför strikt teknikvurmeri. Det ska vara roligt att brygga öl och vi är övertygade om att det märks när du smakar på en Rådanäs öl.