Våra öl

Läs bakgrunden bakom varje ölsort och beställ enkelt hem via Systembolaget eller SwedBeer.se

Lagom Lager Etikett
Lagom Lager Flaska

Lagom Lager 5,0%

Rådanäs Lagom Lager 5,0% har en lagom kropp av tysk kornmalt. Sorterna är pilsnermalt, ljus karamellmalt och münchnermalt. För att ge ölen en lagom mjuk personlighet är den även bryggd på lite engelska majsflingor. De milda tyska humlesorterna Hersbrucker och Tettnanger ger en lagom beska och subtil blommighet. En klassisk tysk lagerjäst har under jäsprocessen bidragit med lätt fruktiga toner.


Etikett av Pale Ale 5,2%
Flaska av Pale Ale 5,2%

Pale Ale 5,2%

Rådanäs Pale Ale är fylld med härliga humletoner av Citra, Simcoe, och Centennial. Den har fått jäsa vid en något kallare temperatur än vad som är normalt för en pale ale. Vilket gör att den får en frisk och sval krispighet, men den har ändock en varm, mjuk och gosig munkänsla som kommer från havren. Pilsnermalt, ljus karamellmalt och havreflingor ger den dess soliga nyans.


Etikett av Rådanäs Halvöl
Flaska av Rådanäs Halvöl

Halvöl 3,5%

Vår Halvöl 3,5% är bryggd med kärlek på vackra Rådanäs halvö. Denna gyllene och välsmakande ekologiska pale ale har inslag av friska citrustoner samt en trevlig humlebeska. Denna pale ale hittar du på hyllan där folköl säljs i din lokala matbutik.
Humle: Simcoe, Centennial och Amarillo


Etikett av Rådanäs Alter Ego
Flaska av Rådanäs Alter Ego

Alter Ego 4,9%

Altbier är en traditionell tysk ale. Smaken är i huvudsak maltbetonad och backas upp av tysk humle. I vår version av denna klassiker har vi inte velat ta ut svängarna för mycket, då öltypen redan i sitt ursprungliga utförande är i det närmaste fulländad.
Humle: Northern Brewer och Spalter Select
Nr: 88477


Etikett av Rådanäs Ekologiska Påsköl

Ekologisk Påsköl 5,8%

Och efter fastan kommer… långvarigt lidande, lammfärgade dörrposter och färgglada dunungar men framförallt mer mat och öl. Detta välmaltade och långfredagsfärgade lageröl har strama nyanser av torkad frukt och pomeransdoftande humlekaraktär. Ett öl bryggt med påskens smaker i tankarna.
Humle: Cascade
Nr: 1395


 
Etikett av Rådanäs Bourbon Mash Beer
Flaska av Rådanäs Bourbon Mash Beer

Bourbon Mash Beer 6,7%

Med inspiration från bourbon bryggs denna ale på majs och råg som ger en säregen maltprofil. En lättdrucken tungviktare med en mjuk sötma och toner av ekfat.
Humle: Northern Brewer
Nr: 89706


Etikett av Rådanäs California Common
Flaska av Rådanäs California Common

California Common 5,3%

Baserat på öltypen Steam jäser vår moderna tappning av detta klassiska öl med lagerjäst vid en något högre temperatur. Vilket ger ölet lätt fruktiga toner och en bra balans mellan malt och humle.
Humle: Northern Brewer
Nr: 30412


Etikett av Rådanäs Ekologisk Pilsner
Flaska av Rådanäs Ekologisk Pilsner

Ekologisk Pilsner 4,7%

Med denna glutenfria pilsner tar vi fram det bästa av två världar. På ena sidan Atlanten finns vår förkärlek för den torra, lätta och snyggt beska nordtyska pilsnern. I väster har vi dess amerikanska dito med härliga humletoner som drar åt citrus och barrskog.
Humle: Chinook, Hallertau Tradition, Citra, Simcoe och Saaz
Nr: 30693


Etikett av Rådanäs Ekologisk Saison
Flaska av Rådanäs Ekologisk Saison

Ekologisk Saison 6,0%

Redan på 1600-talet var detta öl törstsläckaren nummer ett för belgiska, les saisonniers (säsongsarbetare). Vår saison är en frisk och harmonisk ale bryggd på de fyra sädesslagen. Här finns tydliga havretoner och humle från både gamla och nya världen.
Humle: Northern Brewer, Cascade, Tettnanger, Summer, Chinook, Citra och Hallertau Tradition
Nr: 30856


Etikett av Rådanäs Ekologisk Vinterbajer
vinterbajertransparent

Ekologisk Vinterbajer 5,8%

Detta är ett lageröl av bayersk modell med en varm maltig karaktär som viskar om toner av torkad frukt. Till detta en knappt förnimbar känsla av citrus från humlen som sedan bidrar med en avslutande lätt beska. Denna dryck är vår julklapp till Er!
Humle: Cascade
Nr: 32192


Etikett av Rådanäs IPA
Flaska av Rådanäs IPA

IPA 6,6%

En kraftigare ale av moderniserad brittisk stil med distinkt humlekaraktär. Vår glutenfria India pale ale är som sig bör; stark, fyllig, med tydliga inslag av citrusfrukt och bär på en betydande beska i avslutet.
Humle: Rakau, Chinook, Centennial och Cascade
Nr: 88112


Etikett av Rådanäs Lageröl
Flaska av Rådanäs Lageröl

Lageröl 5,4%

Detta lageröl är i huvudsak av tysk karaktär, dock aningen kraftigare och har kryddats med en liten giva amerikansk humle.
Humle: Amarillo, Hersbrucker och Tettnanger
Nr: 30453


Etikett av Rådanäs Porter
Flaska av Rådanäs Porter

Porter 5,6%

Vår porter är en harmonisk skapelse med fyllighet, beska och sötma i fin balans. Smakupplevelsen domineras av rostade kaffetoner och halvtorra nyanser av kakao.
Humle: Northern Brewer, Brambling Cross och East Kent Golding.
Nr: 30069


 
Etikett av Rådanäs Black IPA
Flaska av Rådanäs Black IPA

Black IPA 6,9%

Det är lika motsägelsefullt som det låter, en svart India pale ale. En mörk fyllig maltkropp med tungt rostade toner, möts upp av frukt och beska från amerikansk humle.
Humle: Centennial, Simcoe och Citra.
Nr: 31176