Våra öl

Vårt sortiment uppdateras lite då och då och här hittar ni alltid vårt aktuella sortiment. Läs bakgrunden bakom varje ölsort och beställ enkelt hem via Systembolaget eller SwedBeer.se

Etikett av Rådanäs Halvöl
Flaska av Rådanäs Halvöl

Halvöl 3.5% vol.

Vår nyhet 2018 – Denna Halvöl 3,5 är bryggd med kärlek på Rådanäs Halvö. Humle: Simcoe och Centennial

Efter stor efterfrågan är vår folköl äntligen här! Denna välsmakande ekologiska pale ale har friska inslag av citrustoner och humlebeska.


Etikett av Rådanäs Alter Ego
Flaska av Rådanäs Alter Ego

Alter Ego 4.9% vol.

Altbier, en traditionell tysk ale. En mörk öl med tydlig humlebeska som trots detta är tämligen lättdrucken. Smaken är i huvudsak maltbetonad men backas upp av tysk humle. 4,9% vol. Humle: Columbus, Northern Brewer och Spalter Select.

I vår version av denna klassiska tyska ale har vi inte velat ta ut svängarna för mycket. Öltypen är i sitt ursprungliga utförande i det närmaste fulländad.


Etikett av Rådanäs Ekologiska Påsköl

Ekologisk Påsköl 5.8% vol.

Och efter fastan kommer… långvarigt lidande, lammfärgade dörrposter och färgglada dunungar men framförallt mer mat. Så samlas vi åter, kring dignande bord i goda vänners lag med vintern i tö och våren i vardande.

Detta välmaltade och långfredagsfärgade lageröl har strama nyanser av torkad frukt och pomeransdoftande humlekaraktär. Ett öl bryggt med påskens smaker och sinnesstämningar i tankarna.


Etikett av Rådanäs Amerikansk Bitter
Flaska av Rådanäs Amerikansk Bitter

Amerikansk Bitter 4.5% vol.

En klassisk pale ale med amerikansk humle. Ett lätt och friskt öl med en balanserad beska. 4,5% vol. Humle: Amarillo, Cascade och Calypso.

Vår bitter gör vi amerikansk på amerikanskt vis och följer devisen Plenty is not enough.


Etikett av Rådanäs Bourbon Mash Beer
Flaska av Rådanäs Bourbon Mash Beer

Bourbon Mash Beer 6.7% vol.

Med inspiration från bourbon har denna öl en märkbar sötma som förtydligas av en återhållsam beska. Majs och råg ger en säregen maltprofil. Tydliga toner av ekfat. 6,7% vol. Humle: Northern Brewer.

En lättdrucken tungviktare med en lätt sötma och toner av ekfat. Att det är öl vi sysslar med markerar vi genom att lägga en lätt beska på skapelsen.


Etikett av Rådanäs California Common
Flaska av Rådanäs California Common

California Common 5.3% vol.

Baserat på öltypen Steam. Jäser med lagerjäst vid en högre temperatur vilket ger ölet lätt fruktiga toner. Bra balans mellan malt och humle. 5,3% vol. Humle: Northern Brewer.

Denna California Common är vår moderna tappning av detta klassiska öl.


Etikett av Rådanäs Ekologisk Pilsner
Flaska av Rådanäs Ekologisk Pilsner

Ekologisk Pilsner 4.7% vol.

Blandning av nordtysk beska och torrhet som möter amerikanska citrustoner i aromen. En lätt maltighet som går över till en citruston med kraftig beska. 4,7% vol. Humle: Chinook, Hallertau Tradition, Citra, Simcoe och Saaz.

Med denna pilsner tar vi fram det bästa av två världar. På ena sidan Atlanten finns vår förkärlek för den torra, lätta och snyggt beska nordtyska pilsnern. I väster har vi dess amerkanska dito med härliga humletoner som drar åt citrus och barrskog.
*Glutenfri


Etikett av Rådanäs Ekologisk Saison
Flaska av Rådanäs Ekologisk Saison

Ekologisk Saison 6.0% vol.

Vår saison är en frisk öl bryggd på de fyra sädesslagen och med humle från Tyskland, Australien och USA. 6,0% vol. Humle: Northern Brewer, Cascade, Tettnanger, Summer, Chinook, Citra och Hallertauer Tradition.

Vår ekologiska saison är en frisk och harmonisk dryck bryggd på de fyra sädesslagen och med humle från Tyskland, Australien och USA.


Etikett av Rådanäs Ekologisk Vinterbajer
vinterbajertransparent

Ekologisk Vinterbajer 5.8% vol.

Ett lageröl av bayersk modell med en varm maltig karaktär som viskar om toner av torkad frukt. Till en knappt förnimbar känsla av citrus från humlen som bidrar med en avslutande lätt beska. 5,6% vol. Humle: Cascade.

Detta är ett lageröl av bayersk modell med en varm maltig karaktär som viskar om toner av torkad frukt. Till detta en knappt förnimbar känsla av citrus från humlen som bidrar med en avslutande lätt beska. Denna dryck är vår julklapp till Er!


Etikett av Rådanäs IPA
Flaska av Rådanäs IPA

IPA 6.6% vol.

En kraftigare ale med redig humlekaraktär. Tydliga inslag av citrusfrukt och med en betydande beska i avslutet. 6,6% vol. Humle: Chinook, Centennial, Summer och Galaxy.

Vår India Pale Ale är som sig bör. Stark, humlegôttig och med en redig beska.


Etikett av Rådanäs Lageröl
Flaska av Rådanäs Lageröl

Lageröl 5.4% vol.

En lager i tysk anda, tydlig maltkaraktär med en avrundande humlebeska. 5,4 vol. Humle: Amarillo, Hersbrucker och Tettnanger.

Detta lageröl är i huvudsak av tysk karaktär, men är aningen kraftigare och har kryddats med en liten giva amerikansk humle.


Etikett av Rådanäs Porter
Flaska av Rådanäs Porter

Porter 5.6% vol.

Vår porter är en harmonisk skapelse med fyllighet, beska och sötma i fin balans med rostade toner av kaffe och en smula choklad. 5,6% vol. Humle: Northern Brewer, Brambling Cross och East Kent Golding.

Nu, cirka 200 år senare, är det vår tur som göteborgsbryggeri att göra en egen tolkning av ölstilen. Vår porter är en harmonisk skapelse med fyllighet, beska och sötma i fin balans med rostade toner av kaffe och en smula choklad.


Etikett av Rådanäs Ekologisk Pale Ale
Flaska av Rådanäs Ekologiska Pale Ale

Ekologisk Pale Ale 5.1% vol.

Lätt bernstensfärgad frisk ale i amerikansk stil. Svalkande men med tydlig beska och humlearomatisk. Blommig med grape och citrustoner. 5,1% vol. Humle: Cascade, Simcoe och Citra.


Etikett av Rådanäs Black IPA
Flaska av Rådanäs Black IPA

Black IPA 6.9% vol.

Det är lika motsägelsefullt som det låter, en svart Indian Pale Ale. Mörk och fyllig kropp med tydlig humlekaraktär samt svagt rostade toner. Bitter med smak av cestskal från den amerikanska humlen. 6,9% vol. Humle: Centennial, Simcoe och Citra.